Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg


Kosárka 60 darab, Nagymamamám receptje

Min. 30 db sütőforma


Tészta:

60 dkg liszt,

15 dkg cukor,

5 tojás sárgája,

25 dkg margarin,

1 csomag sütőpor,

6 evőkanál tej,

kosgeszt.jpg

Töltelék:

5 tojás fehérje habnak,

40 dkg porcukor,

40 dkg darált dió,

1 csomag vaníliás cukor,

2 evőkanál rum,

baracklekvár

kosmak.jpg


A tésztát összegyúrjuk és egy rövid pihentetés után 60 db gombócot formálunk belőle. A formákat kivajazzuk, kilisztezzük és belenyomkodjuk a tésztagombócokat. Elkészítjük a tölteléket, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a cukrot és tovább verjük, míg kifényesedik. Ekkor óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverjük a diót, a vaníliás cukrot és a rumot.

A tésztákat megkenjük lekvárral és bele halmozzuk a tölteléket, előmelegített sütőbe 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ízlés szerint készíthetünk mákos kosárkát is, ilyenkor a töltelék készítés menete ugyan az, csak darált mákot használunk és a rum helyett egy citrom reszelt héját tesszük bele ízesítőnek, valamint a tésztát savanykás szilvalekvárral kenjük meg.



szego.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 94
Tegnapi: 1 508
Heti: 4 204
Havi: 43 210
Össz.: 3 157 614
Oldal: Kosárka a Nagymamámtól
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2014 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu