Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg

 

Töltött lepény (tojás nélkül) (V.M.)

 

4 dl tej,

4 dkg élesztő,

1 kávéskanál só,

2 kávéskanál porcukor,

56 dkg finom liszt,

28dkg vaj,

lekvár,

tojás (kenéshez)

 

„Egy 3-4 literes fazékba tegyünk 4 deci langyos tejet, 4 dkg élesztőt, l kávéskanál sót, 2 kávéskanál porcukrot és 28 dkg finom lisztet. Jól dolgozzuk ki kovásznak és tegyük meleg helyre kelni. Ha jól megkelt, akkor a gyúródeszkán 28 dkg finom lisztet morzsolunk el 28 dkg kemény vajjal és öntsük hozzá a megkelt kovászt és könnyedén, nagyon gyorsan gyúrjuk össze. Vágjuk kétfelé, előbb egyiket elnyújtva tepsibe tesszük, megtöltjük tetszés szerint lekvárral, akkor a másik tésztát is kisujjnyi vékonyra elnyújtva borítsuk rá és hagyjuk egy fél órát kelni, tojással megkenve süssük meg. Ebből lehet kis töltött kifliket is készíteni."

 

szego.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 93
Tegnapi: 680
Heti: 93
Havi: 18 229
Össz.: 4 737 897

Látogatottság növelés
Oldal: Töltött lepény tojás nélkül
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2017 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: muffin alaprecept - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »