Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg

 

Kedves Olvasóm!

Köszönöm eddigi megtisztelő feigyelmedet, remélem kedved telt az oldalban. Sok sok tépelődés után, úgy döntöttem, a Nagymamám konyhájából ezen a helyen nem frissül tovább. 

Az új hely: 

uj_oldal_banner.png

 

Várlak szeretettel!

 

 vmszb.jpg

 

A KÖNYV KIADÓJÁNAK ELŐSZAVA

 

„Csaknem egy esztendeje szerkesztőségünkben valaki a következő történetet mesélte el:

„Egy ismerősöm lánya férjhez ment. A mama összeszedte háztartásának nélkülözhető darabjait: edényeket, tányérokat, evőeszközöket, néhány lepedőt, törülközőt és egyebeket, hogy a fiatal párt a kezdet nehézségein átsegítse. A lány a csomagolásnál egy könyvet tett az előkészíteti holmi tetejére azzal a szándékkal, hogy azt is magával viszi.

Hosszú vita kezdődött. A lány hivatkozott csekélyke ismereteire a főzés terén, az anyai szeretetre, a jóindulatra, örök hálájára és mindenre, ami eszébe jutott, de a könyvet mégsem kapta meg. Inkább adok még edényt vagy ágyneműt, de ezt a könyvet nem, mondta a mama. így a szépen induló akció csaknem veszekedéssel végződött."

A könyv Vízvári Mariska szakácskönyve volt.

Mi az oka annak, hogy ebben a műfajban egy-egy könyv maradandónak, időtállónak bizonyult ? Generációk kedves könyve lesz, amely féltett kincsként száll anyáról leányra.

Az, hogy receptjei jók, használhatók, elkészítésük öregbíti a háziasszony hirét-nevét önmagában kevés, hiszen a megjelent és megjelenő szakácskönyvek többsége is használható recepteket közöl.

Nem nehéz válaszolni a kérdésre, csak el kell olvasni Vízvári Mariskának, a nagy művésznőnek és nem különben országos hírű háziasszonynak könyvét.

Könyvének minden sorából az asszony szól az asszonyhoz, a tapasztaltabb társ a kevésbé tapasztalthoz nem előadói emelvényről, hanem baráti beszél­getésben.

- Én ezt így csinálom, azt úgy szokták elkészíteni, emezt ajánlom, mert igen finom, bár kissé drága ... és így tovább.

ízes magyarság, egyéni báj, az abszolút hozzáértésből fakadó tekintély testi ezt a hasznos, igen hasznos könyvet élvezetes olvasmánnyá, nemzedékek kincsévé.

Ügy gondoljuk, jó szolgálatot teszünk a magyar háziasszonyoknak, ha ismét kiadjuk Vízvári Mariska könyvét.

Külön köszönettel tartozunk az elhunyt művésznő családjának, akik rendelkezésünkre bocsátották Vízvári Mariska hátrahagyott írásait és így lehetővé vált, hogy bővítsük az egyébként is terjedelmes anyagot.

A Kiadó"

 

És mennyire igaza van a Kiadónak, "Könyvének minden sorából az asszony szól az asszonyhoz, a tapasztaltabb társ a kevésbé tapasztalthoz nem előadói emelvényről, hanem baráti beszél­getésben." talán ezért is érzem a legjobbnak, ha a művésznőtől ragadott recepteket szóról szóra jelenítem meg, mindössze annyi változtatással, hogy a szükséges hozzávalókat külön is felsorolom a könnyebb átláthatóság kedvéért.

 

Nagymamám is meglehetősen sokat forgatta ezt a könyvet 45 év alatt ez látszik minden lapján, de ettől csak még nagyobb öröm számomra olvasni, használni.

Szinte érzem az ételek illatát és látni vélem a Nagymamámat, amint húslevest főz, "ízes" csirkét süt, egy Erzsébet napra a családnak és krémeslepényt  vagy diós, mákos kosárkát süt , hogy az öt unokája kikenhesse a hasát vele.

 

Olvass bele kedvenc gasztro magazinomba

 

Vidék íze

 

banner_210x235_white.png

 


 

Kezdőlap - Kategóriák - Betűrendes mutató

 

szego.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 136
Tegnapi: 468
Heti: 136
Havi: 4 222
Össz.: 5 048 646

Látogatottság növelés
Oldal: Vizvári Mariska szakácskönyve
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2018 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: turos egerke - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »