Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg


Burgonyás kalács (V.M.)

 

15 dkg burgonya,

3,5 dl víz,

50 dkg liszt,

2 dkg élesztő,

kevés cukros tej,

5 dkg porcukor,

1 tojás sárgája,

7 dkg zsír vagy olaj vagy margarin,

csipet só,

 

„15 dkg hámozott, felszeletelt burgonyát megfőzünk három és fél deci vízben, leszűrjük és a levét eltesszük, nem öntjük ki. A burgonyát átpasszírozzuk fél kiló liszttel 2 dkg kevés cukros tejben kelesztett élesztővel, 5 deka porcukorral, egy tojás sárgájával és a főtt krumpli levével tésztát dagasztunk. Dagasztás közben 7 dkg zsírt (lehet olaj vagy margarin is), csipet sót is teszünk bele és kelni hagyjuk. Fonott kalácsot, aranygaluskát, brióst, sőt ha egy tojás sárgával többet teszünk a tésztába, még kitűnő fánkot is készíthetünk belőle."


szego.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 473
Tegnapi: 773
Heti: 1 246
Havi: 19 393
Össz.: 4 796 508

Látogatottság növelés
Oldal: Burgonyás kalács
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2017 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: muffin alaprecept - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »