Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

 szego2.jpg

 

 

 

Tepertős pogácsa, ahogy Anyukám készíti

 

dscf3480.jpg 

 

1 kg liszt,

5 dkg élesztő,

2 dl tejföl,

5-6 evőkanál száras fehér bor,

35 dkg darált tepertő,

20 dkg margarin,

2-3 dl tej,

1 teáskanál cukor,

5-6 teáskanál só,

bors,

1 tojás a kenéshez,

 

A langyos tej felébe teszünk egy teáskanál cukrot, ebbe felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy mély tálba tesszük közepébe öntjük a felfuttatott élesztővel, sóval, vajjal és annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy rétestésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk és félretesszük pihenni egy bő fél órára. A tepertőt ez idő alatt finomra daráljuk, majd a vékonyra nyújtott tésztára kenünk az 1/3-át és ízlés szerint megborsozzuk. Négyrét meghajtjuk és fél órát ismét pihentetjük. Ezt még kétszer ismételjük az utolsó hajtogatás után is pihentetünk fél órát, majd kb 3 cm vastagra nyújtjuk, tetejét késheggyel berácsozzuk és egy kb 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Lisztezett tepsibe sorakoztatjuk nem túl közel egymáshoz, mert még kelnek, megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőbe nagylángon szép pirosra sütjük.

 

szego.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 474
Tegnapi: 773
Heti: 1 247
Havi: 19 394
Össz.: 4 796 509

Látogatottság növelés
Oldal: Tepertős pogácsa Anyukámtól
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2017 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: muffin alaprecept - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »