Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg

Kapros lepény - Gergelics Zsóka receptje


Egy közepes méretű tepsiben sült lepényhez:


1/2 kg liszt,

3 dl langyos víz,

1 kávéskanál cukor,      

2,5 dkg élesztő,

2 teáskanál só,

½ dl olaj,

kapros_lepeny.jpg


A hozzávalókat bedagasztom és hagyom jól megkelni. Addig egy jó nagy csokor friss kaprot apróra vágok és 2 kanál forró zsírban (már a tűzről levéve) egy pillanatig átforgatom és 1 teás kanál sót teszek bele. Mikor a tészta megkelt, beleteszem a tepsibe (amit nem kell kikenni semmivel) és kézzel szétnyomkodom annyira, hogy beterítse az egész tepsit. A kihűlt zsíros kaporból 1 kanállal rálocsolok a tésztára, majd kettőbe hajtom, újból szétnyomkodom kézzel, újabb kanál kapor, újra hajtogatom és így tovább, amíg tart a kapor. Annál jobb, minél többször hajtom, annál foszlósabb lesz tőle. A végén kockákra vágom a nyers tésztát, s így bevagdosva teszem be az előmelegített sütőbe.

A recept Julika barátnőmtől származik, aki gyermekkorában a hajdúságban tanulta a nagymamájától.

szego.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 840
Tegnapi: 973
Heti: 5 209
Havi: 20 402
Össz.: 4 693 042

Látogatottság növelés
Oldal: Kapros lepény
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2017 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: muffin alaprecept - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »