Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg


Burgonya metélt (V.M.)


50 dkg sárga burgonya,

3 dl liszt + a gyúráshoz egy kevés,

só,

zsír,


Fél kiló sárga burgonyát héjában megfőzök, meghámozom, szitán vagy burgonyaprésen áttöröm, azután a belisztezett deszkán kb. 3 deci liszttel és gyűszűnyi sóval összegyúrom. Ha a tészta túl lágy lenne, még fél deci liszttel pótolhatom. Hüvelykujj vastagságú, hosszú rudakat formálok a tésztából, amit ujjnyi távolságban felvagdalok. Ezeket a felvagdalt darabkákat tenyeremmel a lisztezett deszkán orsóalakúra sodrom (krumplinúdli). Sós vízben kifőzöm, nagytojásnyi zsírba szedem és keverhetem pirított morzsával, dióval, mákkal, reszelt sajttal, tetszés szerint. Igen jó, ha megpirítjuk a lábasban, jó forró sütőben egyenletes tűznél és egy darabban borítjuk a lábasból a tálba.”


szego.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 25
Tegnapi: 819
Heti: 3 752
Havi: 11 035
Össz.: 4 834 443

Látogatottság növelés
Oldal: Burgonyás metélt
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2017 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: muffin alaprecept - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »