Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg


Barát füle vagy lekváros derelye (V.M.)


gyúrt tészta,

ízlés szerint sűrű lekvár,

zsír,

zsemlemorzsa,


A gyúrt tésztát igen vékonyra kinyújtom és a kerek tésztalap felerészét 3 ujjnyi távolságban telerakom szilva- vagy más, sűrű lekvárcsomócskákkal, melyek féldiónyi nagyságúak lehetnek. Most ráhajtom a tésztalap üresen hagyott felét, a két lapot a lekvárcsomók körül az ujjammal jól összenyomom, aztán derelyevágóval egyenletesen elvágom a lekvárcsomók között. Lobogva forró, enyhén sózott vízbe dobom a derelyéket, mikor pedig feljönnek a víz színére, tésztaszűrő kanállal lábasba szedem, ahol kis tojásnyi zsírban megpirított fél deci morzsával keverem össze. Morzsa helyett darált és cukorral kevert diót is használhatok.”



szego.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 322
Tegnapi: 562
Heti: 2 448
Havi: 25 519
Össz.: 4 670 878

Látogatottság növelés
Oldal: Barátfüle
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2017 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: muffin alaprecept - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »