Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg


Mézes krémes Nagynéném receptje

Tészta:

2 tojás,

20 dkg cukor,

1 kávés kanál szódabikarbóna,

5 dkg margarin,

3 evőkanál tej,

3 evőkanál méz,

60 dkg liszt,

mezeskremes.jpg

Krém:

30 dkg margarin,

30 dkg cukor,

1 csomag vaníliás cukor,

1 l tej,

6 evőkanál búzadara,

sárgabarack lekvár,


A hozzávalókat a liszt kivételével egy mély tálba tesszük és vízgőz fölött összefőzzük kb 10 perc alatt. A gőzről levéve még melegen hozzákeverem a lisztet. Gyúrás közben bőven lisztezni kell, mert egy kicsit ragadós tészta. 4 részre osztjuk, és tepsi hátán sütjük meg a lapokat. Még forrón rácsra csúsztatjuk hűlni, mert ha kihűl, a tepsi hátán, könnyen eltörhet.

A tejből és a búzadarából krémet főzünk és hűlni hagyjuk, de gyakran megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg. Közben a margarint, a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a hideg krémhez adjuk. Szépen egybe dolgozzuk.

A tészta lapokból az elsőt egy tepsi aljába tesszük és rákenjük a krém felét. Ráhelyezzük a következő tésztalapot melyre egy jókora adag sárgabarack lekvárt simítunk, erre helyezzük a következő tészta lapot és a krém másik felét majd az utolsó tészta lap is a helyére kerül. Letakarjuk, és egy napig pihentetjük, hogy jól átpuhuljon. Tálalás előtt a tetejét vastagon megszórjuk porcukorral. Kb 2x4es szeletekre vágjuk.


szego.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 896
Tegnapi: 1 152
Heti: 3 498
Havi: 42 504
Össz.: 3 156 908
Oldal: Mézes krémes Nagynénémtől
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2014 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu