Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg


Piskóta tekercs


4 tojás,

4 evőkanál cukor,

4 evőkanál rétesliszt,

½ csomag sütőpor


lekvár ízlés szerint,

porcukor,


Egy „gáz" tepsit (35x35) kibélelünk sütőpapírral, amit kicsit megkenünk margarinnal és megszórunk liszttel.

A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, apránként beleszórjuk a cukrot és fényes kemény habot verünk belőle. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd óvatosan a sütőporral elvegyített lisztet. Tepsibe öntjük, és hideg sütőbe tesszük, hogy nehogy megégjen a teteje. Közepes lángon aranysárgára sütjük a sütőből kivéve a sütőpapírral együtt azonnal feltekerjük és egy tiszta konyharuhába csavarjuk, így hagyjuk kihűlni.

Ha már teljesen hideg, óvatosan kitekerjük, lehúzzuk a sütőpapírt és vastagon megkenjük az általunk választott lekvárral.

Én legjobban a házi sárgabarack lekvárt kedvelem erre a célra, amit átpasszírozok egy sűrű leves szűrőn, jó 2dl-nyi mennyiségbe elkeverek egy kupica rumot ami igazán megbolondítja. Ezzel megkenem a piskótát, feltekerem, néhány órát hagyom pihenni. Szeletelés előtt vastagon megszórom porcukorral.


szego.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 434
Tegnapi: 3 186
Heti: 16 342
Havi: 37 268
Össz.: 3 151 672
Oldal: Piskóta tekercs
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2014 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu