Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg

 

 

Fahéjas fánk

 

28 dkg liszt,

8 dkg margarin,

1 evőkanál és 1 kávéskanál porcukor,

2 tojás sárgája,

só,

tej,

 

zsír vagy olaj a sütéshez

fajhéjas porcukor

 

„Huszonnyolc deka lisztet, 8 deka vajat kézzel addig dolgozok el, míg felveszi a vajat. A közepébe mélyedést csinálok, amibe egy evő- és egy kávéskanálnyi porcukrot, 2 tojássárgát, két csipet sót teszek és eldolgozom, mialatt apránként annyi tejet öntök hozzá, hogy a rendesnél valamivel keményebb rétestésztaszerű lesz. Kézzel nem szabad hozzá­nyúlni, mert a kéz melege olvasztja a vajat. Hűvös helyen késsel kell dolgozni. Lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtom a tésztát és melegített fánkszaggatóval kiszaggatom. Vaslábasban annyi zsírt olvasztok, hogy a lábas negyedéig érjen és fedett lángnál pirosra kisütöm a fánkokat. Mikor mind a két oldala piros, lyukas lapáttal fehér itatósra szedem a fánkokat, melyeket még forrón, fahéjas cukorral meghintek, azután tálra rakva, tálalom."

szego.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 114
Tegnapi: 953
Heti: 114
Havi: 114
Össz.: 4 698 193

Látogatottság növelés
Oldal: Fahéjas fánk
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2017 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: muffin alaprecept - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »