Nagymamám konyhájából

receptek a kredenc mélyéről

szego2.jpg

 

Csurgatott fánk recept

 

6 dl tej

10 dkg vaj

1 csipet só

2 ek cukor

40 dkg liszt

8 db tojás

4 ek rum

olaj a sütéshez

 

A tejet a vajjal együtt felforraljuk, beleszórjuk a sót és a cukrot, ha felforrt hozzáadjuk a lisztet és erős kevergetés mellett addig hagyjuk a tűzön míg összeáll annyira, hogy elváljon az edénytől. A masszát langyosra hűtjük, majd habverővel egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a rumot.

A tésztát habzsákba rakjuk, és a felforrósított olajba borzas csigákat nyomunk, mindkét oldalukat szép pirosra sütjük, a felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk. Porcukorral megszórva lekvárral tálaljuk.

 

szego.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2 327
Tegnapi: 2 854
Heti: 11 810
Havi: 32 736
Össz.: 3 147 140
Oldal: Csurgatott fánk
Nagymamám konyhájából - © 2008 - 2014 - nagymamamkonyhajabol.hupont.hu